Top 5 plekjes Amsterdam

Plan je een bezoekje aan Amsterdam? Neem dan zeker een kijkje bij deze top 5 bezienswaardigheden.

paleis op de dam1. Het Paleis op de Dam. Het majestueuze witte gebouw op de dam is bij iedereen wel bekend. Wat niet iedereen weet is dat het ooit gebouwd is als stadhuis, en pas later door de dynastie van Napoleon in gebruik genomen als paleis. De buitenkant is indrukwekkend, maar het interieur is adembenemend! Het is één van de weinige Amsterdamse gebouwen vol met pracht en praal.

2. Het Begijnhofje. Een heerlijk rustpunt middenin de hectiek. In dit hofje woonde ooit de Begijnen nonnen. Je vind hier een mooie kerk, één van de drie overgebleven middeleeuwse houten huizen en een prachtige schuilkerk.

3. De Tempel in Chinatown. Op de zeedijk staat tussen de Amsterdamse grachtenpanden een heus boeddhistisch klooster. Elke zondag worden hier diensten gehouden en er is een levendige gemeenschap.

4. De Oude Kerk. Het oudste overgebleven gebouw van Amsterdam. De oude kerk is ruim 750 jaar oud en heeft een prachtige houten dak constructie. Wist je dat er wel 10.000 mensen zijn begraven in deze kerk. De “rijke stinkerds”

5. Het Scheepvaartsmuseum. Recentelijk gerenoveerd en echt de moeite van een bezoekje waard. Een hele leuke interactieve beleving!

Leave a comment